camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlWatertank (bij)vullen voor beginners...

Als je voor de eerste keer met een camper op stap gaat, heb je aan veel dingen te denken. Een ervan zijn de attributen om onderweg de watertank bij te kunnen vullen.
Aangezien het vullen van de watertank geen genormeerde zaak is, toont deze pagina een overzicht van producten die handig zijn voor de meest voorkomende gevallen.

Er zijn diverse mogelijkheden om de watertank bij te vullen. Hieronder worden ze een voor een besproken.

vuldop

De gebruikelijke manier

Optie 1 maakt gebruik van de normale watertoevoer ingang. Deze zit bijna altijd ergens aan de buitenzijde van de camper (zie afbeelding rechts). De methode gaat op zich prima, enkel staan niet alle invoermonden het toe dat de waterkraan geheel open staat. De mond kan dan de waterstroom niet aan en geeft water terug. Een ander probleem is vaak dat de watertank meestal niet geheel vol komt. Dit heeft als oorzaak dat je geen zicht erop hebt en de watermeter veelal maximaal aangeeft, terwijl dat nog lang niet zo is.

Via de inspectiedeksel

Iedere watertank kan worden schoon gemaakt via de inspectiedeksel. Deze inspectiedeksel zit bovenop de watertank. Om deze te bereiken zal bijvoorbeeld een zitbank moeten worden open gemaakt (het zitvlak optillen). Het vullen van de tank gaat zo sneller en geeft aan de "vuller" direct inzicht in het waterniveau. Het is nu wel belangrijker geworden dat de waterslang goed kan worden afgesloten middels een spuitpistool of een reguleerventiel. Deze laatste kan in de slang worden opgenomen en vergemakkelijkt ook zeker het vullen via de gebruikelijke manier. Zoals altijd moet er hierbij wel schoon worden gewerkt, anders zou er makkelijk vuil in de tank kunnen vallen als de deksel openstaat..

Handige spullen rondom de waterslang

Hieronder staan enkele zeer handige koppelstukken afgebeeld.

toolsDe afbeelding toont o.a. een Gardena kraanstuk (901)21 mm (G 1/2)-waterkraan met 26,5 mm (G 3/4)- draad, los

Met behulp van deze koppeling kan op veel sanistations de waterslang worden aangekoppeld.

De afbeelding toont ook een Gardena kraanstuk (902) 26,5 mm (G 3/4)-waterkraan met 33,3 mm (G 1)- draad, los

Deze koppelmaat komt minder vaak voor.verloopErg handig is deze combinatie met Gardena kraan. Het korte stuk slang (40 cm) wordt in de tank gehangen. Aan de andere zijde komt de lange slang naar de kraan te zitten. Op deze manier kan je eenvoudig de watertoevoer bij de vul-ingang regelen.


Geen mogelijkheid om een waterslang te gebruiken?

In sommige gevallen is het niet mogelijk of heel lastig om een waterslang te gebruiken. De camper staat zo mooi dat je hem bijvoorbeeld liever laat staan, of je kan met de camper niet dicht genoeg bij de kraan komen. In dergelijke gevallen wordt vaak een gieter (bijv. 7,5L) gebruikt. In principe kan je zo uitstekend de watertank van buiten uit vullen, maar het is wel een lastig object om mee te nemen. Een flexibele waterzak is compacter en kan vergelijkbare hoeveelheden water transporteren. De flexibele waterzak staat wel enkel toe, dat de watertank via de inspectiedeksel wordt gevuld.


zie ook water:
- winterdag en kou

zie ook onderweg:
-
-
-
-
- aantal zitplaatsen
- Antiekmarkt
- Beijing
- camperetiquette
- camperjargon
- CamperPech
- correcte zitpositie
- e-mail onderweg
- E10 vervangt Euro 95
- fietsen op de Veluwe
- handsfree bellen
- hunebedden
- mobisafe kluis
- Onderweg met de camper
- Oostenrijk
- regelgeving kinderzitjes
- reisziekte
- rijden in de winter
- rookverbod Zweden
- routes door Rivierenland
- te zwaar beladen
- TomTom GO
- Veilig onderweg
- verkeersborden
- voordelig tanken in Spanje
- wandelen in Limburg
- wandelpaden NL
- wat is een camperplaats
- wat is GPS
- zitplaatsen kampeerauto
 

laatste wijziging: juli 2005PowerSTAT.nl - Real statistics