camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlVeilig onderweg

Voordat je weg wilt rijden controleer of alle steunen, opstapjes, dakluiken etc. juist ingeklapt zijn. Laat geen losse delen rondslingeren, maar berg ze op. Bij hard remmen of een aanrijding kunnen deze losse artikelen en zware niet (goed) vastgezette bagage flinke verwondingen veroorzaken.

De vakanties gedurende de zomerperiode leveren doorgaans de meeste risico‘s op vanwege het drukke verkeer, hoge temperaturen, afwijkende bewegwijzering en verkeersregels, lange afstanden, etc.. Wellicht is het mogelijk de reis uit te stellen tot de ergste drukte voorbij is (voorkom de z.g.n. “zwarte zaterdagen”). Het thuis voorbereiden van de route (routeplanner, camperplaatsen) kan voordelen bieden om (vakantie)stress te voorkomen, ga uitgerust op reis en stop regelmatig.

Altijd en in ieder land moeten de autogordels om, ook achterin indien deze aanwezig zijn. Nieuwe campers hebben standaard autogordels achterin, bij oudere campers kunnen deze ontbreken, deze in de meeste gevallen achteraf nog aan te brengen door een bevoegd installateur. Bij het gebruik van tweepuntsgordels is het aan te raden om een losse tafel tussen de banken bij de dinette weg te halen. Deze geeft bij plots hard remmen en botsing kans op letsel aan hoofd en lichaam.

In de camper rondlopen en koken tijdens de rit is verboden, dus ook naar de w.c. gaan..


zie ook onderweg:
-
-
-
-
- aantal zitplaatsen
- Antiekmarkt
- Beijing
- camperetiquette
- camperjargon
- CamperPech
- correcte zitpositie
- e-mail onderweg
- E10 vervangt Euro 95
- fietsen op de Veluwe
- handsfree bellen
- hunebedden
- mobisafe kluis
- Onderweg met de camper
- Oostenrijk
- regelgeving kinderzitjes
- reisziekte
- rijden in de winter
- rookverbod Zweden
- routes door Rivierenland
- te zwaar beladen
- TomTom GO
- verkeersborden
- voordelig tanken in Spanje
- wandelen in Limburg
- wandelpaden NL
- wat is een camperplaats
- wat is GPS
- watertank vullen
- zitplaatsen kampeerauto
  

laatste wijziging: maart 2010PowerSTAT.nl - Real statistics