camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlRDW geeft nieuwe kentekens uit

RDW introduceert nieuwe kentekenserie voor lichte bedrijfswagens

Maandag 2 oktober 2006 heeft de RDW een nieuwe cijfer-lettercombinatie voor lichte bedrijfswagens geintroduceerd. Lichte bedrijfswagens die na vandaag voor het eerst een Nederlands kenteken krijgen, krijgen een kenteken met twee cijfers, drie letters en één cijfer. Het eerste afgegeven kenteken in deze serie is 01-VBB-1.

De introductie is een gevolg van het feit dat alle mogelijke kentekens in de voorgaande serie gebruikt zijn. Lichte bedrijfswagens, die een gewicht hebben van niet meer dan 3500 kg, kregen tot deze week een kenteken van twee cijfers, twee letters en twee letters met als eerste letter een B. Het laatst afgegeven kenteken in deze serie was 99-BZ-ZZ.

Op 1 september 2005 al is de combinatie van twee cijfers, drie letters en één cijfer al geïntroduceerd voor bromfietsen. In de nieuwe serie worden geen klinkers gebruikt. Ook de letter Y is uitgesloten. Daarnaast zijn op verzoek van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat zes lettercombinaties uitgesloten die als maatschappelijk onaanvaardbaar worden gezien: GVD, NSB, TBS, LYK, SS en SD.

Wanneer personenvoertuigen overgaan op de nieuwe combinatie van twee cijfers, drie letters en één cijfer is nog niet te zeggen.

kentekenPersbericht

RDW geeft nieuwe kentekens uit

VEENDAM (ANP) - De Rijksdienst voor het Wegverkeer geeft sinds maandag kentekens uit met een nieuwe cijfer-letter-combinatie. De nieuwe kentekens hebben twee cijfers, gevolgd door drie letters en weer een cijfer.


Dat meldde een woordvoerder van de RDW donderdag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. In eerste instantie worden alleen nieuwe bedrijfsauto's voorzien van de nieuwe kentekenplaten.

De RDW houdt de uitgiftedatum van nieuwe kentekenseries altijd geheim om te voorkomen dat de verkoop van auto's inzakt. Mensen zouden dan geen auto's meer willen met een oud kenteken.
Voor bedrijfswagens zijn alle mogelijke combinaties inmiddels gebruikt. Het duurt nog enige tijd voordat de mogelijkheden voor personenauto's zijn uitgeput.
De RDW moet mensen teleurstellen die hun liefde voor hun favoriete club of politieke partij willen uiten via het nieuwe kenteken. Het samenstellen van een eigen kenteken behoort nog niet tot de mogelijkheden. Lettercombinaties die een relatie hebben met de oorlog, zoals bijvoorbeeld NSB, worden evenmin uitgegeven.

De RDW heeft TNO laten onderzoek welke kentekencombinatie van zes cijfers en letters het beste te onthouden valt. Kentekens in de serie 12-ABC-3 kwamen als beste uit de bus. Hiermee kan de RDW zo'n zes jaar vooruit. Daarna volgen de codes 1-ABC-23, AB-123-C en A-123-BC, die ook elk zes jaar meegaan.
Het onderscheid voor de verschillende voertuigcategorieën, zoals een M voor motoren en een V voor lichte bedrijfsauto's, blijft binnen de nieuwe serie bestaan.

De sinds 1951 gebruikte combinatie van drie maal twee letters of cijfers gaat de komende jaren langzaam maar zeker verdwijnen uit het straatbeeld.
zie ook verkeer:
-
- aantal zitplaatsen
- CBR theorie-examen
- het nieuwe rijden
- motorrijtuigenbelasting
- Nightguide koplampen
- Oostenrijk
- op weg in Duitsland
- op weg in Frankrijk
- op weg in Spanje
- Op weg in Spanje
- reflectievest
- rijbewijs B of BE
- snelheidsbegrenzer
- verkeersborden
- verkeersweetjes
- winterbanden
  

laatste wijziging: oktober 2006PowerSTAT.nl - Real statistics