camperleven.nl
aanbod van 143 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlDe import: Bij het begin beginnen:

De knoop is doorgehakt: deze camper word het!

Zodra je met de verkoper een afspraak hebt gemaakt voor de ondertekening van het contract en e.v.t het doen van een aanbetaling, zou je alvast een afspraak kunnen maken bij de RDW voor de invoer keuring. Aangezien de wachttijd in sommige perioden bij de RDW kan oplopen tot 8 weken is het verstandig hier niet te lang mee te wachten.

Hou er bij het aanvragen van de RDW- invoer keuringsafspraak wel rekening mee dat je op het moment van de keuring de volledige documentatie moet kunnen overhandigen.
Indien je geen officiele papieren met de benodigde gegevens kan overleggen, weigert de RDW de keuring uit te voeren. En het geld van de keuring ben je kwijt, bovendien moet je terugkomen voor een nieuwe (of vervolg) keuring! (tenzij je uiterlijk twee dagen voor de geplande keuring de afspraak annuleert).

Voordat je het koopcontract ondertekent is het verstandig het chassis -of VIN-nummer van het kentekenbewijs (het roze document) te controleren met de camper zelf. Indien dit niet overeenkomt is het verstandig af te zien van de aankoop, bovendien zal de RDW de camper in dat geval nooit accepteren ter keuring.
Bespreek met de verkoper de mogelijkheden om de camper in Nederland te krijgen. Is deze bijvoorbeeld bereid om de camper tot aan de Belgisch / Nederlandse grens te rijden?
Formeel mag je als Nederlander niet zomaar met de zojuist gekochte Belgische camper rijden, zolang de camper nog niet officieel is ingevoerd. En bij schade of ongeval kan je dus geen aanspraak maken op je verzekering! bespreek dit met de verkoper.

Daarbij komt nog dat in België het kenteken op naam staat. Dit wil zeggen dat de Belgische verkoper de nummerplaten na de verkoop nodig heeft om zicht te vrijwaren.
Je kan er natuurlijk ook voor kiezen de camper per trailer te (laten) vervoeren, echter zit hier weer een extra kostenplaatje aan.

Tip: plan de overdracht op de dag van de RDW keuring, zo kan je legaal de camper vanaf de Belgisch / Nederlandse grens naar het RDW keuringsstation rijden en door naar huis.

Verder naar Afspraak bij de RDW»
« Terug naar inleiding

   

laatste wijziging: augustus 2010PowerSTAT.nl - Real statistics