camperleven.nl
aanbod van 143 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlAfspraak maken met de RDW...

Om de afspraak te maken voor de invoerkeuring bel je met het centrale RDW telefoonnummer: 0900 - 0739 (niet gratis).

Handig om van te voren te weten is;
  • Er zijn RDW hoofdstations en buitenplaatsen. En dit is qua afthandelingssnelheid een aanzienlijk verschil.
  • Behalve je NAW-gegevens moet je ook het chassis/VIN- nummer doorgeven (zonder fouten!) en het merk onderstel (Ford, Volkswagen etc..).
  • Indien je gebruik wenst te maken van het 1-daags kenteken om rijdend met de camper naar het keuringsstation te komen, vergeet het dan niet duidelijk te vermelden.
NOTE 1: RDW hoofdstation & buitenplaats, merk ik verschil? Helaas: JA!
Wegens een onduidelijke reden blijkt de RDW niet in staat om in alle keuringsstations een goed werkend computersysteem aan te leggen dat algemeen gekoppeld is.
Het grote verschil dat je als klant (achteraf!) merkt, is dat je na een positief bevonden invoerkeuring en betaling van de BPM geen drie dagen maar minimaal drie weken!!! moet wachten op je kentekenpapieren!
Het advies is dus deze buitenplaatsen te mijden, tenzij je geen probleem hebt met het nutteloos wachten van drie weken i.p.v. drie dagen op je papieren.

NOTE 2: Via het algemeen telefoon nummer (0900 - 0739) kom je in een keuze menu waarbij je voor een afspraak bij de dichtstbijzijnde locatie je postcode moet intoetsen.
Het is mogelijk dat nu juist dit keuringsstation een vollere agenda heeft dan een collega keuringsstation. De wachttijden kunnen oplopen tot 8 weken of meer!

Verder naar Naar de RDW
Terug naar inleiding

   

laatste wijziging: november 2004PowerSTAT.nl - Real statistics