camperleven.nl
aanbod van 143 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlOp weg in Frankrijk - pagina 3 -


Brandstof

De benzinestations langs de autosnelwegen zijn 24 uur per dag geopend, daarbuiten sluiten ze vaak al om zeven uur 's avonds. Met de Nederlandse pinpas kan je niet betalen, alleen contant óf met een creditcard.
De brandstofprijzen langs de tolweg zijn gemiddeld zo'n 5 tot 10 eurocent per liter duurder dan in Nederland. Het goedkoopste tank je door de tolweg te verlaten en bij voorkeur te tanken bij de grote supermarktketens als Intermarché.

LPG is langs de snelwegen goed verkrijgbaar, langs andere wegen minder goed. De vulnippel correspondeert niet met de tankaansluiting. Voor Frankrijk heb je daarom een verloopnippel nodig.

Pech? Geen wegenwachthulp...?!

Frankrijk heeft geen georganiseerde wegenwachthulp. Bij pech langs de snelweg meldt je deze via een praatpaal bij de snelwegpolitie (CRS). Bij pech buiten de snelwegen bel je de plaatselijke gendarmerie en vraagt u om een "dépanneur", alarmnummer: 17. De politie schakelt dan een particulier garagebedrijf in, welke zorg draagt voor het wegslepen en de reparatie (indien mogelijk). Al deze diensten moeten terplekke worden betaald.
En wanneer je betrokken bent bij een (verkeers)ongeval, kan je het landelijke alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance 112 bellen.

Vanwege het uitblijven van de Franse service, heeft de ANWB bij wijze van experiment besloten in de zomer van 2003 Nederlandse wegenwacht busjes rond te laten rijden om hulp aan gestrande vakantiegangers te bieden. Hetgeen een groot succes bleek te zijn waardoor het wellicht een vervolg zal krijgen gedurende de zomer van 2004.

Gelukkig heeft de ANWB in Frankrijk (Lyon) een eigen steunpunt, dat dag en nacht, het hele jaar door telefonisch te bereiken is via: 04 72 - 17 12 12. (bezoekadres: Parc de Tuileries, 69760 Limonest. De balie is op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur). Zo is Nederlands(talig)e hulp toch nog dicht bij...

Invoerbepalingen voor huisdieren

De regelgeving die al van begin 2003 van kracht is, kan voor de minder voorbereidde vakantiegangers tot onaangename verassingen leiden. Tot voor kort volstond een inenting tegen hondsdolheid. Echter moeten huisdiereigenaren sinds begin 2003 een gezondheidsverklaring van een dierenarts kunnen overleggen. Deze mag maximaal vijf dagen oud zijn bij binnenkomst. Ook verlangt de Franse overheid dat huisdieren te identificeren zijn via een chip of een tatoeage. Bovendien worden een aantal rassen geweigerd.
Het geheel op een rij:
  • Rabiësvaccinatie (tegen hondsdolheid) is verplicht.
  • Certificaat moet ten minste 1 maand, en ten hoogste 12 maanden (katten: 6 maanden) oud zijn.
  • Gezondheidsverklaring is verplicht.
  • Verklaring moet tussen 1 en 5 dagen voor vertrek naar Frankrijk afgegeven zijn.
  • Dierenpaspoort verplicht, voorzien van het identificatienummer (tatoeage of chip van je huisdier.
  • Maximaal 3 dieren mogen worden meegenomen, waaronder 1 pup van 3 tot 6 maanden.
  • De Pitbull, Tosa Inu en Boerbul mogen het land niet in.
  • De American Staffordshire Terriër en Rottweiler moeten altijd gemuilkorfd en aangelijnd zijn. Van deze honden moet je ook altijd een geboortecertificaat en stamboom kunnen tonen.

Voor meer informatie over Frankrijk

Het Frans Verkeersbureau in Amsterdam, telefoon: 0900 - 112 23 32 (50 eurocent per minuut). Of surf naar franceguide. Het Franse Consulaat-Generaal. Franse ambassade in Nederland (Amsterdam).
Nederlandse ambassade in Frankrijk. (7-9 rue ÉBLÉ, 75007 PARIS, tél.: 01 40 - 62 33 00, fax: 01 40 - 62 34 56)

Meer informatie over Frankrijk is te vinden op LandenWeb

   

laatste wijziging: maart 2004PowerSTAT.nl - Real statistics