camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlNordic Walking langs de hunebedden

Elke vrijdagmiddag bij Hunebedcentrum te Borger


groep wandelaars lopen langs hunebeddenHet Hunebedcentrum en Nordic Walkingschool Exloo hebben samen een nieuw product ontwikkeld; "Nordic Stone Walking". Na een bezoek aan het Hunebedcentrum volgt een kennismaking met Nordic Walking bij het grootste hunebed van Nederland om vervolgens via een wandeling langs grafheuvels en hunebedden het Nordic Walking in de praktijk te brengen.

Nordic Stone Walking, naar een idee van het Hunebedcentrum en Nordic Walkingschool Exloo, verbindt de Finse uitvinding "Nordic Walking" met de eeuwenoude stenen van de hunebedden die eveneens uit Finland en het hoge noorden komen.

Programma

Een bezoek aan het Hunebedcentrum begint met een film, waarbij de reis van een steen wordt verbeeld. Beelden van gletsjers, smeltwater en vervolgens een steen die door de Hunebedbouwers wordt gebruikt bij de bouw van een hunebed passeren de revue. Eenmaal in het museum staat men oog in oog met een hunebedbouwer en een hunebed. Met de beleving van de steentijd nog in het geheugen, maakt men tijdens de Nordic Walking een tocht door het eeuwenoude landschap van de Hunebedbouwers.

Snelst groeiende buitensport

Nordic Walking is een manier van wandelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale wandelstokken, de zogenoemde poles. Op dit moment is Nordic walking de snelst groeiende buitensport geschikt voor alle leeftijden. Als de techniek op de juiste wijze wordt uitgevoerd, worden negentig procent van de spieren in het lichaam aangesproken.. Daardoor is het intensiever, maar wordt de inspanning niet ervaren als een zware trainingsvorm.

Elke vrijdag

Nordic Stone Walking vindt vanaf 11 november 2005 iedere vrijdag plaats om 13.00 uur. Het duurt tot ongeveer 16.30 uur. Kosten bedragen 15 euro per persoon. Dit is inclusief entreekaart Hunebedcentrum, kopje koffie/thee, huur Nordic Walking stokken, instructie en wandeling o.l.v. een Nordic Walking instructeur. De activiteit kan zowel door individuen als door groepen worden beoefend. Aanmelden kan tot een week voor de tocht bij het Hunebedcentrum, tel. 0599 236374 of via info@hunebedcentrum.nl


zie ook onderweg:
-
-
-
-
- aantal zitplaatsen
- Antiekmarkt
- Beijing
- camperetiquette
- camperjargon
- CamperPech
- correcte zitpositie
- e-mail onderweg
- E10 vervangt Euro 95
- fietsen op de Veluwe
- handsfree bellen
- mobisafe kluis
- Onderweg met de camper
- Oostenrijk
- regelgeving kinderzitjes
- reisziekte
- rijden in de winter
- rookverbod Zweden
- routes door Rivierenland
- te zwaar beladen
- TomTom GO
- Veilig onderweg
- verkeersborden
- voordelig tanken in Spanje
- wandelen in Limburg
- wandelpaden NL
- wat is een camperplaats
- wat is GPS
- watertank vullen
- zitplaatsen kampeerauto
  

laatste wijziging: oktober 2005PowerSTAT.nl - Real statistics