camperleven.nl
aanbod van 154 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlOnderweg met baby's en kinderen...


Vanaf 1 mei 2008 (5 jaar na publicatie van de Richtlijn) zal het niet langer zijn toegestaan dat er meer passagiers worden vervoerd dan er gordels in de auto zijn! Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, Artikel 59b.

Voor zitplaatsen die in de lengterichting zijn aangebracht zijn geen eisen gesteld ten aanzien van gordels, omdat zij niet goed zijn te beveiligen. Daarom zullen dergelijke zitplaatsen - voor zover bestemd om tijdens het rijden te worden gebruikt - niet meer aanwezig mogen zijn in kampeerauto’s in gebruik genomen na 19 oktober 2008.

Lees verder voor meer informatie


Nieuwe regels kinderzitjes per 01-01-2006
Basisregel is dat alle kinderen kleiner dan 1,35 meter zowel voorin als achterin een goedgekeurd zitje of een goedgekeurde zittingverhoger moeten gebruiken.

Meer over deze regeling »

Het kernwoord bij het vervoeren van baby's en kinderen is hun veiligheid! In de komende pagina's gaan we hierop dieper in, zodat een tocht met de camper een pleziere tocht blijft.

NOTE: Leeftijdsgroepen en de meestal daarmee samenhangende gewichten, spelen een rol in de keuze van een autostoel.Voor kinderen tot 12 jaar geldt in Nederland een verplichting voor het gebruik van een autostoel omdat de bouw van een baby en jong kind niet geschikt is voor een volwassen drie-puntsgordel. Met name bij een aanrijding worden er grote krachten op het lijfje uitgeoefend. Ook bij het maken van een noodstop zijn de krachten niet gering.

Index

Pagina 1, Welk type kinderzitje?
Pagina 2, Rondzit en toch een kinderzitje (vraag aan Maxi-Cosi)
Pagina 3, De aanschaf van een kinderzitje
Pagina 4, Safety firts! Airbag
Pagina 5, Europese ECE R44 03 norm
Pagina 6, Citaat uit de Nederlandse verkeerswet
Pagina 7, Paragraaf 2 Typegoedkeuring


zie ook kinderen:
-
-
- kinderbed in alkoof 1
- kinderbed in alkoof 2
- kinderbed in Westfalia
- kinderzitjes en rondzit
- regelgeving kinderzitjes
- reisziekte
- schoolvakanties NL
- sunwatch
- Wandelen met kinderen
  

laatste wijziging: maart 2004PowerSTAT.nl - Real statistics