camperleven.nl
aanbod van 153 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlKinderkamer in de alkoof...

Hierbij een nieuwe en beproefde oplossing voor de kinderkamer in de alkoof (zie foto 1).

Een eigen slaap- en speelkamer tijdens het kamperen voor onze Johannes (geboren: 2003) hield ons bezig. Ik heb eerst overwogen om de oplossing van de fam. Waaijenberg toe te passen, maar wilde het lichter en eenvoudiger proberen te maken. Ik zag ook een beetje op tegen het zagen, passen en meten. De alkoof van onze Hobby 550 heeft een mooie rechthoekige opening, die aan 3 zijden met vinyl is afgewerkt. Dit bepaalde mede de keuze om de hele alkoof af te sluiten.

Nadeel: de klapstoelen kunnen daar 's-nachts niet blijven liggen;
Voordeel: meer speel en leefruimte voor Jan.

De bouwmarkt in

In de bouwmarkt vond ik een doe-het-zelf systeem voor een voorzetraam (hor). Dit was gemakkelijk op maat te maken en de bijgeleverde scharnieren & handgreepjes zijn heel geschikt. Het witte horgaas, apart bij een zeilmaker gekocht (blijkt oersterk te zijn). Uiteraard hebben we het wel eerst aan wat tests onderworpen voor Jan er aan toe te vertrouwen.

Het gaas zit in een hor normaal niet vastgeklemd. Extra alu. strips en zelftappende schroeven bieden uitkomst. In open toestand klemmen wij de handgrepen in beugeltjes aan 't plafond ( zie foto 2).

In gesloten toestand wordt de klep met twee tramsluitingen vergrendeld (zie foto 3). De gordijntjes gingen in eerste instantie steeds open, vandaar dat we die tijdens onze Spanje-reis aan de andere kant van de klep hebben gehangen.

(Jan slaapt altijd in een slaapzak, het loswoelen van een dekentje is dan geen probleem).

Beste Constance, Jan & Rob Hendriks,
bedankt voor jullie inbreng en toelichting!


zie ook kinderen:
-
-
- kinderbed in alkoof 2
- kinderbed in Westfalia
- kinderzitjes
- kinderzitjes en rondzit
- regelgeving kinderzitjes
- reisziekte
- schoolvakanties NL
- sunwatch
- Wandelen met kinderen
  

laatste wijziging: januari 2005PowerSTAT.nl - Real statistics