camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlCamperledikant...

Kleine kinderen moeten slapen, veel slapen, maar ook lekker slapen. Daarom is het belangrijk dat ze net als thuis, ook in de camper een goed bedje hebben. Daarnaast moet het slapen ook veilig kunnen gebeuren. Zo mogen kinderen onder de drie jaar niet boven in de alkoof. Iedere alkoof-camper is voorzien (in ieder geval behoort te zijn voorzien) van een waarschuwingssticker. Deze zit bij de ingang van de alkoof. Kinderen onder de drie jaar zijn zich nog onvoldoende bewust van gevaar en soms nog wat onhandig in de motoriek waardoor ze zich gemakkelijk laten vallen met ernstig letsel als gevolg.

Westfalia

Het is bij erg jonge kinderen ideaal wanneer het bedje zodanig ligt, dat het ook als speelbox kan worden gebruikt. Bij niet iedere camper is dit (makkelijk) te realiseren. Het voordeel is dat het kindje een eigen plekje heeft en er niet continu van alles hoeft te worden omgebouwd van dag naar nacht situatie.

In de vierpersoon’s Westfalia California Coach is zo’n dergelijke bed/box - combinatie eenvoudig te maken, dan gaan we wel uit van twee volwassenen en één kind.

Een standaard matrasje van 120 x 60 cm past in de lengte precies achter de bank. In de breedte hou je ongeveer een strook van 20cm over. Deze ruimte kan worden benut voor het opbergen van een opvouwbare picknicktafel. Deze wel even met een riempje aan de gordijnrail vastzetten om te voorkomen dat hij omvalt.

Papa en mama slapen in het hefdak, de hond in zijn mand, bench of op de bank.

Een bijkomend voordeel van de bed/box - combinatie achter de bank is, dat het autostoeltje op de achterbank kan blijven staan.


zie ook kinderen:
-
-
- kinderbed in alkoof 1
- kinderbed in alkoof 2
- kinderzitjes
- kinderzitjes en rondzit
- regelgeving kinderzitjes
- reisziekte
- schoolvakanties NL
- sunwatch
- Wandelen met kinderen
  

laatste wijziging: juni 2003PowerSTAT.nl - Real statistics