camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlVeluwe opent grootste fietsroutenetwerk van Europa

bewegwijzeringMet nieuwe toeristische bewegwijzering op meer dan 1600 kilometer fietspad beschikt de Veluwe met ingang van dit voorjaar (2006) over het grootste fietsroutenetwerk van Europa. Afgelopen weken zijn 325 toeristische informatiepanelen geplaatst op kruispunten van recreatieve fietspaden. Voor Pinksteren wordt dit aangevuld met bijna 8000 ‚€ėknooppuntborden'. In het fietsroutenetwerk is door de Europese, provinciale en lokale overheden 1,8 miljoen euro ge√Įnvesteerd.

Sportprominenten verzorgen offici√ęle opening

Studio-Sport-verslaggever Jean Nelissen en oud Tour-renner én Veluwenaar Henk Lubberding openen op 13 april het fietsroutenetwerk Veluwe. Begeleid door het Fietsharmonisch orkest - een fietsfanfare op een zespersoonstandem - fietsen zij, vergezeld door zo'n honderd wethouders, burgemeesters, gedeputeerden, ambtenaren en terreinbeheerders het eerste rondje over het fietsroutenetwerk Veluwe. Provinciaal gedeputeerden Marijke van Haaren en René van Diessen en wethouder Fokko Spoelstra van Apeldoorn lichten de inhoudelijke achtergronden van het fietsroutenetwerk Veluwe toe.

Witte Fietsen

Nieuwe fietskaart Veluwe

Gelijktijdig met de realisatie van het fietsroutenetwerk Veluwe verschijnt een nieuwe ANWB-fietroutekaart, schaal 1:75.000. Hierop staan niet alleen alle fietsknooppunten vermeld, maar ook de paddestoelen. Via een gratis telefoonnummer - 0800-3438763 - kunnen fietsers doorgeven als borden zijn verdwenen. Vrijwilligers van de ANWB zorgen er dan voor dat deze binnen enkele dagen vervangen worden.

Fietsroutenetwerk

Een fietsroutenetwerk - ook wel fietsknooppuntensysteem genoemd - bestaat uit een groot aantal genummerde kruisingen van wegen, de knooppunten. Tussen deze knooppunten lopen in twee richtingen bewegwijzerde verbindingsroutes. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met knooppuntnummer en een overzicht van het hele fietsroutenetwerk. Naast het informatiepaneel wordt op een apart bordje aangegeven naar welk ander knooppunt men kan fietsen. Tussen de knooppunten staan de rijrichting en het nummer van het knooppunt waarheen men op weg is. Met behulp van de kaartjes kan men zelf een route samenstellen. Men bepaalt zelf op welk knooppunt men wil beginnen en noteert vervolgens in de juiste volgorde de nummers van de knooppunten waarlangs men wil fietsen.

Door de komst van dit flexibele routesysteem, zullen op termijn de achtkantige ANWB-routes verdwijnen. In Vlaanderen, Limburg en Noord-Brabant is het fietsknooppunten-systeem al enige jaren gereed en heeft daar geleid tot een aanzienlijke toename van het fietstoerisme. De gebruikers zijn zeer enthousiast over de uitstraling en flexibiliteit van het netwerk.

Achtergrond informatie
Op de Veluwe zijn afgelopen jaar zo'n twee miljoen vakanties doorgebracht. Het marktaandeel van de Veluwe bedraagt hiermee 12%. Op jaarbasis wordt ruim 700 miljoen euro besteed bij de toeristisch-recreatieve bedrijven op de Veluwe. De toeristisch-recreatieve sector op de Veluwe telt ruim 18.000 banen.


zie ook onderweg:
-
-
-
-
- aantal zitplaatsen
- Antiekmarkt
- Beijing
- camperetiquette
- camperjargon
- CamperPech
- correcte zitpositie
- e-mail onderweg
- E10 vervangt Euro 95
- handsfree bellen
- hunebedden
- mobisafe kluis
- Onderweg met de camper
- Oostenrijk
- regelgeving kinderzitjes
- reisziekte
- rijden in de winter
- rookverbod Zweden
- routes door Rivierenland
- te zwaar beladen
- TomTom GO
- Veilig onderweg
- verkeersborden
- voordelig tanken in Spanje
- wandelen in Limburg
- wandelpaden NL
- wat is een camperplaats
- wat is GPS
- watertank vullen
- zitplaatsen kampeerauto
  

Bron: www.develuwe.nl

laatste wijziging: april 2006PowerSTAT.nl - Real statistics