camperleven.nl
aanbod van 154 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlFabrieksgarantie minder strikt

Vanaf nu (april 2005) kan een automobilist, ook als hij een nog (vrij) nieuwe auto heeft met fabrieksgarantie, kiezen uit 3300 extra, merkonafhankelijke autobedrijven voor onderhoud en reparatie. Dit is het gevolg van de veranderingen in de regelgeving die de Europese Commissie de laatste jaren heeft doorgevoerd. De Europese Commissie wil hiermee de keuzevrijheid van de automobilist voor aankoop van nieuwe en gebruikte auto‚€ôs en van het reparatie en onderhoudsadres vrij geven. Dit heeft de Auto Bedrijven Associatie (ABA), een afdeling van BOVAG, zojuist bekend gemaakt.

Tot voor kort mochten de fabrikanten nog bepalen dat de fabrieksgarantie uitsluitend van kracht bleef als tijdens de garantieperiode de auto werd onderhouden en gerepareerd door een door de fabrikant geautoriseerde dealer. Dat mag nu niet meer en de fabrieksgarantie blijft dan ook onverkort van kracht ook al zijn onderhoud en reparaties uitgevoerd door een onafhankelijk autobedrijf.
Om de automobilist gemakkelijk een vrije keus voor de aanschaf van een nieuwe auto, onderhoud en reparatie te kunnen laten maken heeft de Europese Commissie de autofabrikanten verplicht ook onafhankelijke autobedrijven toegang te geven tot de merkspecifieke technische informatie en fabriekstrainingen. Autofabrikanten moeten nu ook de klanten van andere bedrijven dan de dealers informeren over terugroepacties.

De Auto Bedrijven Associatie (ABA), een afdeling van de BOVAG, waarin 3300 onafhankelijke autobedrijven zijn georganiseerd, heeft deze bedrijven de afgelopen periode zorgvuldig op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. De bedrijven konden zich dus goed voorbereiden op de nieuwe situatie en hebben bij hun organisatie gemeld wat zij onder deze nieuwe omstandigheden de automobilist te bieden hebben.
Om de automobilist daarover te informeren heeft de ABA de nieuwe website www.mijnautobedrijf.nl geopend. Op deze website geven de aangesloten onafhankelijke autobedrijven aan wat de automobilist van hen mag verwachten. Op maar liefst twintig verschillende criteria kan de automobilist nu ‚€ôzijn‚€ô autobedrijf, bij hem in de buurt, selecteren. De alternatieve leveranciers van nieuwe- en gebruikte auto‚€ôs, onderhoud, onderdelen en garantie, zoals het automerk dat voorschrijft, maar dan voor een redelijke prijs, zijn op deze wijze op de site te vinden.

Tijdens het jaarcongres van de BOVAG-afdeling ABA is de nieuwe site feestelijk in gebruik gesteld. Met een grote voorlichtingscampagne zal de ABA de komende maanden automobilisten over de nieuwe site informeren. Zo kunt u op allerlei plaatsen in het land, waar blijkt dat auto‚€ôs reparatie of onderhoud behoeven, de komende tijd pijlen naar www.mijnautobedrijf.nl aantreffen. Die zijn dan geplakt door het campagneteam van de ABA en de aangesloten autobedrijven.


zie ook onderhoud:
-
- Check je Fiat Ducato Chassis
- Check online voertuiggegevens
- kemdirect shampoo
- revisie VW T2 motor
- shampoo
- stallen van de camper
- vocht en vochtmeting
- vochtschade
  

Bron: BOVAG

laatste wijziging: april 2005PowerSTAT.nl - Real statistics