camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlEnergie label

Persbericht 27-06-2006 Kopers van nieuwe auto‚€ôs (red. zo ook campers) moeten de datum van 1 juli 2006 goed in de gaten houden. Zuinige auto‚€ôs worden dan goedkoper, onzuinige duurder. Voor wie in een dieselauto zonder roetfilter rijdt gaat per 1 juli de stimuleringsregeling voor zogenaamde retrofit roetfilters in.

Zuinige auto‚€ôs goedkoper

De belasting op personenauto‚€ôs en motorrijwielen (BPM) wordt vanaf 1 juli voor een deel afhankelijk gemaakt van het brandstofverbruik van de auto. Hiervoor wordt het bestaande stelsel van energielabels gebruikt.

Korting

Voor relatief zuinige auto‚€ôs (de labels A en B) met conventionele aandrijving (benzine, diesel) wordt een korting verleend op de BPM. 1000 euro voor auto's met label A, 500 euro voor auto's met label B. Auto‚€ôs die relatief onzuinig zijn (de labels D, E, F en G) krijgen een oplopende toeslag (zie tabel). Voor auto‚€ôs die zijn ingedeeld in klasse C heeft dit stelsel geen gevolgen.

overzicht toeslagen kortingen


Met de nieuwe maatregel wil de overheid de aanschaf van zuinige auto‚€ôs stimuleren en daarmee het aandeel zuinige auto‚€ôs vergroten. Zodoende wordt de CO2-uitstoot teruggebracht en u bespaart op uw brandstofkosten.

Hybride auto's

Voor hybride auto's - die nu nog geheel BPM zijn vrijgesteld als er een A-label is en helemaal niet bij een B-label - geldt per 1-7-2006 voor een A-label een maximale BPM korting van ‚ā¨ 6.000 en voor een B-label een maximale korting van ‚ā¨ 3.000. Deze laatste regeling (korting hybride's met een B-label) is al per 1 januari 2006 ingegaan.

Nieuw: n√° 1 juli 2006 registreren

Bent u van plan een zuinige auto te kopen? Vraag dan aan uw dealer of uw auto pas ná 1 juli geregistreerd kan worden (kentekentoekenning). Voor kopers van onzuinige geldt uiteraard het tegenovergestelde: wanneer u deze vóór 1 juli laat registreren betaalt u geen extra belasting, daarna wel.

Stimulering roetfilters voor bestaande dieselauto‚€ôs.

Na de stimuleringsregeling voor af-fabriek roetfilters op nieuwe auto‚€ôs staat er nu ook een stimuleringsregeling voor bestaande dieselauto‚€ôs op stapel. Ook deze regeling wordt 1 juli ingevoerd. De subsidie voor goedgekeurde retrofit roetfilters is, mede op aandringen van de ANWB, tijdelijk verhoogd van 400 naar 500 euro. Het subsidiebedrag zal weer naar 400 euro verlaagd worden als roetfilters goedkoper worden.

Milieuwinst

Een roetfilter voor achteraf inbouw op een bestaande auto (retrofit) is eenvoudiger van opbouw dan de af-fabriek systemen die op nieuwe auto‚€ôs worden aangetroffen. Hierdoor zijn retrofit systemen goedkoper maar ook minder effectief. Toch is er veel milieuwinst te halen gezien de grotere roetuitstoot van oudere auto‚€ôs en de huidige samenstelling en vervangingstermijn van het Nederlandse wagenpark.


Meer over energielabel van ministerie VROM ¬Ľ
Meer over energielabel ANWB ¬Ľ
Veelgestelde vragen over het energielabel en de kortingen en toeslagen op de BPM ¬Ľ
Vergelijk zuinigheid t.o.v. vergelijkbare auto's aan de hand van het Energielabel ¬Ľ


zie ook wetgeving:
-
-
-
-
- 1 persoon 1 paspoort
- aantal zitplaatsen
- bpm tabel
- bpm taxatierapport
- camperinvoer B -> N
- Check online voertuiggegevens
- doorzoeken camper
- Een kampeerauto is:
- inrichtingseisen
- invoerbepalingen dieren
- kinderzitje en wet
- liinks camperverzekeringen
- motorrijtuigenbelasting
- nettocatalogusprijs?
- Oostenrijk
- Op weg in Spanje
- RDW voertuiggegevens
- RDW-keuring Navigator
- RDW: import & ombouw
- reflectievest
- regelgeving kinderzitjes
- snelheidsbegrenzer
- Verhoging maximumsnelheid
- verkeersweetjes
- wanneer gordels dragen
- zitplaatsen kampeerauto
  

laatste wijziging: juni 2006PowerSTAT.nl - Real statistics