camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlMobiel bellen tijdens het rijden...

Handsfree bellen is in Nederland (sinds 30 maart 2002) en in de volgende Europese landen verplicht; België, Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Portugal, Slovenië, Slowakije, Turkije, Zwitserland, Duitsland, Spanje en Tsjechië.

De minimale boete in Nederland is 136 euro. De maximale straf is twee maanden cel of een boete van 2000 Euro. Andere "dure" landen zijn; Spanje 600 euro, Noorwegen 640 euro en
Polen 1520 euro!

Gelukkig wordt de carkit steeds meer een standaard accessoire in de personenauto, maar in de camper ontbreekt hij (jammer genoeg) in veel gevallen nog steeds.

In principe is het niet nodig om voor ieder voertuig een aparte carkit aan te schaffen.
Een handsfree-set, zoals afgebeeld is makkelijk te verwisselen van auto, doordat bijvoorbeeld de 12 volts voeding via de sigarettenaansteker loopt. Dit model wordt overigens door camperleven.nl gebruikt, en we beoordelen deze set als zeer goed, maar er steekt wel een "puist" uit het dashboard.

Om je op de hoogte te houden wat er zoal in de media over bellen in het het verkeer geschreven wordt, verzamelen wij korte informatieve knipsels. Missen we een aardig of informatief artikel over de carkit; laat het ons weten.

Duitsland wil mobiel bellen zonder carkit strenger beboeten

Volgens de Duitse Verkehrswacht moet mobiel bellen tijdens het autorijden, zonder carkit, anders beboet worden. "We ondervinden dat de huidige boetes van 30-40 euro niet effectief zijn. We denken aan het innemen van rijbewijzen," aldus Verkehrswacht president Heinz Hardt tegenover de Deutschen Presse-Agentur.
Bron: DPA

Volgens Zweeds onderzoek is handsfree bellen ook gevaarlijk

Handsfree mobiel bellen tijdens het autorijden is net zo gevaarlijk als bellen met een telefoon in de hand. Dit schrijft het Zweeds verkeersinstituut SNRA in een nieuw rapport. Volgens de SNRA worden gevaarlijke situatie geschapen doordat de beller zich vooral concentreert op het gesprek in plaats van op het verkeer. Of de automobilist de telefoon vasthoudt of gebruik maakt van een carkit maakt niet zoveel uit.

48 Personen namen aan het onderzoek deel, waarbij ze anderhalf uur in een rij-simulator verbleven. De ene helft had een carkit en de andere helft moest de telefoon gewoon in de hand houden tijdens tien telefoongesprekken. Bij de twee groepen was er bijna geen verschil in reactiesnelheid.

In Zweden is tot nu toe handsfree bellen in de auto niet verplicht. Het onderzoek van het SNRA is uitgevoerd in opdracht van de Zweedse regering.
Bron: Reuters

Handsfree bellen even gevaarlijk

Uit een studie van het Zweedse staatsinstituut voor Verkeersonderzoek VTI is naar voren gekomen dat handenvrij bellen aan het stuur even gevaarlijk is dan gewoon bellen met de gsm. Tests in een rij simulator toonden aan dat de opmerkzaamheid tijdens het spreken als gevolg van een handenvrij telefoongesprek even sterk vermindert zijn als bij een telefoongesprek waarbij de handen wel gebruikt worden. ADAC kwam met vergelijkbare onderzoeksresultaten, maar een algemeen verbod op bellen achter het stuur wijst het ADAC van de hand: dan zouden ook roken achter het stuur, de conversaties met de passagier en het gebruik van navigatiesystemen verboden moeten worden. De oplossing ligt bij een verantwoordelijk gebruik van de moderne techniek.
Bron: ANP

Man krijgt boete wegens vasthouden mobieltje

De Haagse kantonrechter heeft een 46-jarige man een boete opgelegd van 136 euro voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het autorijden. Volgens de wet is het niet alleen verboden om tijdens het rijden te bellen met de telefoon in de hand, maar is het ook strafbaar om een telefoon in de handen te houden. Een agent op de fiets zag dat de man bij het wegrijden een telefoon vasthield en hield hem aan. De Hagenaar weigerde de boete van de agent te betalen, omdat hij het belachelijk vond dat hij voor het vasthouden van zijn telefoon een boete kreeg.
Bron: ANP


zie ook accessoires:
-
- de luifel
- eisen skibox / imperiaal
- fietsen mee
- sneeuwkettingen
- televisie in de camper
- wielen op blokken

zie ook onderweg:
-
-
-
-
- aantal zitplaatsen
- Antiekmarkt
- Beijing
- camperetiquette
- camperjargon
- CamperPech
- correcte zitpositie
- e-mail onderweg
- E10 vervangt Euro 95
- fietsen op de Veluwe
- hunebedden
- mobisafe kluis
- Onderweg met de camper
- Oostenrijk
- regelgeving kinderzitjes
- reisziekte
- rijden in de winter
- rookverbod Zweden
- routes door Rivierenland
- te zwaar beladen
- TomTom GO
- Veilig onderweg
- verkeersborden
- voordelig tanken in Spanje
- wandelen in Limburg
- wandelpaden NL
- wat is een camperplaats
- wat is GPS
- watertank vullen
- zitplaatsen kampeerauto
 

laatste wijziging: juni 2003PowerSTAT.nl - Real statistics