camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlBTW teruggave tijdens de vakantie...

Steeds meer vakantiegangers maken gebruik van de mogelijkheid om de betaalde BTW op vakantieaankopen terug te ontvangen. Maar hoe werk dat nu?
In dit artikel wordt uitgelegd, hoe je met het invullen van een paar simpele formulieren, euro's terug kan krijgen. In tal van niet EU-landen is de BTW-teruggave namelijk officieel geregeld.

Global Refund in Heemstede wijst vakantiegangers die buiten de EU reizen op de mogelijkheid de BTW, die je bij aankopen betaald, terug te krijgen. Global Refund is een financiële dienstverlener die in 33 landen BTW teruggave aan reizigers verzorgt. Wereldwijd heeft Global Refund 700 uitbetaalkantoren.

stap 1

In de winkel
In winkels met het "Global Refund TAX FREE SHOPPING" vignet (meer dan 210.000 winkels wereldwijd) kan je belastingvrij winkelen. De verkoper zal, als je erom vraagt, een Global Refund Cheque invullen.

stap 2

Bij douane
Bij het verlaten van het land, bezoek je eerst het douanekantoor met je paspoort, de aankopen, Global Refund Cheques en aankoopbonnen. De douane controleert en stempelt de documenten ter controle af.

stap 3

Geld terug ontvangen
Vervolgens kan je op een uitbetaalkantoor van Global Refund meteen de restitutie contant ontvangen. Voorwaarde voor teruggave is wel dat de goederen binnen een bepaalde termijn worden geëxporteerd.

Taxfree winkelen binnen Europa

Voor veel landen geldt een minimaal aankoopbedrag waarmee men rekening moet houden. Minimale taxfree aankopen die je per dag kunt doen (indicatieve bedragen):

Hongarije204 euro
IJsland48 euro
Kroatië69 euro
Noorwegen40 euro
Polen46 euro
Tsjechië32 euro
Turkije38 euro
Zwitserland266 euro

Voor informatie over BTW teruggave, landen, voorwaarden en aangesloten winkeliers:
www.globalrefund.com.


zie ook financieel:
-
- het nieuwe rijden

zie ook reizen:
-
-
-
- 1 persoon 1 paspoort
- de teek
- Fotoboek
- huisdieren mee op reis
- inpaklijst voor de camper
- Kroatie
- op stap
- op weg in Duitsland
- op weg in Frankrijk
- op weg in Spanje
- Op weg in Spanje
- reizen door Canada
- Wandelen met kinderen
- Zuidelijk Afrika per camper
- Zweeds Bureau Toerisme
 

laatste wijziging: juni 2003PowerSTAT.nl - Real statistics