camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlCamperdiefstal anno 2015

goeie oude tijd

John moet het nu zonder zijn trouwe camper stellen. Op nog geen 30 meter van zijn huis stond de 13 jaar oude Mercedes buscamper afgesloten geparkeerd, op een plaats waar het parkeren van een camper voor de omwonenden niet storend is in een woonwijk. Klaar en geladen met de nodige spullen om er een weekje tussenuit te gaan...

Je gelooft je ogen niet als je een dag later je camper wilt ophalen om het drinkwater aan te vullen en tot de conclusie komt dat hij niet meer op de plek staat waar je hem geparkeerd hebt! Je twijfelt aan jezelf en gaat ook nog kijken of hij soms in een andere straat staat. Geen glas of iets van dien aard te vinden op de plek waar hij gestald stond en alle sleutels op zak.

Na alle rompslomp, zoals aangifte doen, verzekering informeren en signaleren, komt er na een week iemand van de verzekeringsmaatschappij langs om de schade op te nemen. Met deze persoon aan tafel, nogmaals het hele verhaal doornemende, kreeg al ras het gevoel dat ik ervan verdacht werd de diefstal zelf in scene te hebben gezet om de verzekeringspenningen te innen. De wereld op z'n kop!

later in gesprek met de door de verzekering ingehuurde verzekeringsrechercheur, gaf deze aan dat er tegenwoordig heel wat gaande is met betrekking tot camperdiefstallen. Ik meende uit zijn verhaal op te kunnen maken dat er bendes door het land zwerven die er hun beroep van gemaakt hebben. Uit zijn verhaal trok ik de conclusie dat als men eenmaal een oogje heeft op je camper, er geen enkele diefstalbeveiliging afdoende is voor deze !&@@#@@#.

De uitbetaling van mijn rechtmatig toekomende en toegezegde verzekeringsgeld liet vervolgens ook veel te lang op zich wachten.
Pas nadat ik de verzekering berichtte dat ik contact op ging nemen met de toezichthouder verzekeringen, kreeg ik al snel een telefoontje dat het geld gestort was.

Wat een gedoe!

goeie oude tijd
Goede oude tijd..


zie ook inbraak & diefstal:
-
- camper in de prak
- camperinbraak
- camperinbraak
- CamperPech
  

laatste wijziging: juli 2015PowerSTAT.nl - Real statistics