camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlCBR theorie-examen kan veel beter

In opdracht van Veka Best Verkeersleermiddelen B.V. heeft een deskundige het CBR-theorie-examen geanalyseerd. De conclusie is dat deze niet voldoet aan de Europese richtlijn. Naast feitenkennis over verkeersregels, stelt deze richtlijn ook normen voor onderwerpen die betrekking hebben op de verkeersveiligheid.

Over de onderwerpen ’kennis en inzicht in verkeersrisico’s’ en ’kennis van veiligheidsaspecten’ wordt in het CBR-examen slechts een zeer gering aantal vragen gesteld of in het geheel géén. Dit in schril contrast tot de overweging van de Europese Commissie dat herziening van de exameneisen rechtstreeks betrekking heeft op de verbetering van de verkeersveiligheid.

De uitslag is voor Peter Kantelberg, directeur van Veka Best, de aanleiding geweest om minister Peijs daar publiekelijk aandacht voor te vragen middels een advertentie op de voorpagina van de Telegraaf.

Veka Best heeft veel tijd en energie gestoken in het tijdig geschikt maken van de leermiddelen zodat deze voldoen aan de Europese richtlijn. Met de huidige examens lijkt dit verspilde moeite te zijn.

In de advertentie daagt Veka Best de minister uit kennis te nemen van de zorgwekkende analyse. De volledige analyse is te vinden op www.abc-verkeersexamen.nl.


zie ook verkeer:
-
- aantal zitplaatsen
- het nieuwe rijden
- motorrijtuigenbelasting
- nieuw kenteken
- Nightguide koplampen
- Oostenrijk
- op weg in Duitsland
- op weg in Frankrijk
- op weg in Spanje
- Op weg in Spanje
- reflectievest
- rijbewijs B of BE
- snelheidsbegrenzer
- verkeersborden
- verkeersweetjes
- winterbanden
  

Bron: Veka Best Verkeersleermiddelen B.V.

laatste wijziging: april 2005PowerSTAT.nl - Real statistics